Mensen

mr. ing. Jan (J.A.A.) van de Ven
Advocaat


"Wat Jan bijzonder maakt als advocaat is zijn uitgebreide ervaring in food en agribusiness"


Ervaren advocaat & agribusiness professional

Jan is eerst rechten gaan studeren nadat hij diverse jaren had gewerkt in de internationale handel in vers fruit, commodity’s en innovatieve food technologieën. Daardoor heeft Jan veel kennis en ervaring opgedaan over post-harvest technologie, handel en finance. Hij heeft gewoond en gewerkt in verschillende Europese landen, Chili, Peru, Argentinië en de Verenigde Staten. Met deze uitgebreide ervaring in de sector is Jan vandaag de dag als geen ander in staat om als advocaat met zijn cliënten mee te denken en creatieve oplossingen te bedenken voor zakelijke uitdagingen.


Opleiding

Jan heeft in 1993 zijn studie Internationale Agrarische Handel afgesloten aan de hogere landbouwschool in Deventer. In 2001 heeft hij het doctoraal Internationaal en Europees recht behaald aan de Universiteit van Tilburg, waar hij in 2006 tevens de master Fiscaal recht behaalde. Jan heeft in 2015 ook nog een master International Relations behaald aan de Universiteit van Cambridge waarbij hij is afgestudeerd op de relatie tussen voedselzekerheid en de bescherming van buitenlandse investeerders. Jan werkt sinds 2001 als advocaat en is lid van de Amsterdamse Orde van Advocaten, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Internationaal Recht en de European Food Law Association. Jan spreekt vloeiend Engels en Spaans, en een beetje Duits.


Jan is getrouwd en vader van twee kinderen. In zijn vrije tijd traint hij voor deelname aan zijn volgende marathon. 

View Jan van de Ven's profile on LinkedIn

Linken via LinkedIn? Graag, het is altijd goed om kennis te maken en contact te houden. Wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen, nu of in de toekomst.