Internationaal zakendoen

ABLD helpt food en agribusiness bedrijven met succesvol ondernemen in het buitenland: Verkopen in het buitenland, participeren in internationale consortia, het opzetten van joint ventures en buitenlandse dochterondernemingen. Wij helpen u om kansen in het buitenland te benutten en uw belangen veilig te stellen.


Wat ABLD voor u kan betekenen

  • Veel cliënten vragen ons om internationale contracten te screenen om suggesties te doen voor verdere onderhandelingen en hoe risico’s te beperken. Daarmee kunnen we u op kosten-efficiënte wijze op weg helpen om verantwoord internationaal zaken te doen.
  • We hebben meer toegevoegde waarde als we samen met u kunnen nadenken over de meest verstandige manier om een deal in te steken en u terzijde kunnen staan in de onderhandelingen en het uitwerken van de gemaakte afspraken. Dat is belangrijker naarmate de activiteiten complexer worden en de belangen van strategische aard zijn.
  • Als u veel en structureel in het buitenland zaken doet, bijvoorbeeld via langlopende joint ventures of via dochterondernemingen, dan is het belangrijk om de vinger aan de pols te houden om ervoor te zorgen dat u en uw bedrijf te allen tijde compliant zijn met lokale regels. Anders loopt u het risico dat u daar (persoonlijk) op wordt aangesproken. Wij kunnen dit voor u oppakken en regelen en u daarmee ontzorgen.


Waarom ABLD

  • We zijn goed in wat we doen: Om succesvol te zijn in het buitenland is meer nodig dan een taalcursus. Dat weet u en dat weten wij. Onze uitgebreide ervaring in bijvoorbeeld Noord en Zuid Amerika maakt dat we de klappen van de zweep kennen, ook in ‘moeilijke landen’. Daar profiteert u van.
  • We zijn pragmatisch: Wie in het buitenland zaken gaat doen krijgt onvermijdelijk met buitenlandse wetten en regels te maken krijgen. Daar is geen ontkomen aan. Wij pakken dit voor u op en zoeken er de juiste mensen bij om ervoor te zorgen dat het goed wordt geregeld.
  • We hebben verstand van food en agribusiness: Dat is nodig om u goed te kunnen bijstaan, immers, onze adviezen en producten moeten u verder helpen in de context waarin u zaken doet.


Laten we eens praten over wat u gaat doen in het buitenland, hoe u daaraan gaat verdienen en wat daarvoor geregeld moet worden. We zijn u graag van dienst.

U kunt ons telefonisch bereiken of een bericht sturen: